QUÈ ÉS EL CES

Des del 2010, utilitzem un software gratuït desenvolupat per una xarxa Sud Africana, el CES, per registrar virtualment els intercanvis. Permet organitzar un sistema de comptes virtuals local del tipus LETS. I alhora, les més de 200 xarxes del mon que hi participen poden interactuar entre elles.


Està integrat a la nostra web (www.ecoseny.net), i que permet registrar els intercanvis virtualment.
Serveix internament a cada xarxa i també per fer intercanvis entre les que vulguin mantenir relacions, com les 20 catalanes que ja gairebé sumem 3.000 usuaris inscrits. Tothom comença amb 0 EcoSenys i en guanya, en format físic o virtual, en oferir algun bé o servei. Tots podem veure els comptes de tots; la meitat dels usuaris tenen comptes en negatiu (que no és cap problema ni té terminis de devolució, ni interessos), i l'altra en positiu, sumant 0 en total.
Tot usuari pot començar endeutant-se fins a 100, ampliant-se el límit a mida que fa intercanvis.


Això permet que un pugui pagar-se una estada a Costa Rica amb els EcoSenys guanyats al Montseny!
Amb el CES també es poden fer transaccions a través dels telèfons mòbils, el que fa que la moneda social s'avanci a l'Euro, no només ètica i ecològicament, sinó també tecnològicament!
No deixarem d'utilitzar l'EcoSeny en format paper, ja que creiem que és molt útil en moltes ocasions (com a les fires), però amb el CES podem tenir un registre de tots els intercanvis i dels comptes de cada usuari. Son comptes semblants als d'un banc normal virtual, però amb moneda social i on tothom pot veure els comptes dels altres. Es poden treure i ingressar EcoSenys físics (a les taules de canvi de l'EcoXarxa), així com usar-los virtualment per tota mena d'intercanvis i per a les compres del Rebost.
El CES ofereix una comptabilitat automàtica, transparent i exacte de tots els fluxos que hi ha al sistema.


Ecoxarxa Montseny 2014  |  www.ecoseny.net  |   info@ecoseny.net